Nog efficiënter produceren dan tevoren

Innovatie staat bij Mazcom hoog in het vaandel. Daar past een hoogwaardig machinepark bij. Om deze reden beschikt Mazcom Metaaltechniek onder anderen over een horizontaal 5-assig bewerkingscentrum. De Mazak PFH 5800 met aansluitend een HMC met 20 X palletech plus een 325 ATC Tool-Hive.

Deze Mazak is een sterk staaltje techniek en daarbij een harde werker. Het bewerkingscentrum met een gewicht van maar liefst 13 ton heeft de mogelijkheid om twintig laadstations te vullen en deze volledig autonoom door te drukken. Ieder laadstation heeft vier zijden. Elke zijde heeft de mogelijkheid om dertig klemmen te bevestigen. Eén van de voordelen is dat de productielijn dag en nacht door middel van een druk op de knop de meest gecompliceerde producten zelfstandig kan bewerken.

De fabrikaten die we hiermee produceren zijn dan ook erg uiteenlopend. Klein of groot; het kan niet te gek. Het enige wat de producten met elkaar overeen hebben, is dat ze relatief complexe bewerkingen moeten ondergaan. Wat met deze machine geen enkel probleem is. Met dit bewerkingscentrum hebben wij al veel (unieke) series geproduceerd. U kunt hierbij denken aan het bewerken van turbo’s voor maritieme en automotive doeleinden tot aan lagerbehuizingen voor de windmolenindustrie. Mazcom is overigens niet alleen producent van grote series. Ook unicaten en kleine oplagen zijn geen probleem. Maar daarvoor hebben we andere bewerkingscentra die we in een volgende aflevering graag presenteren.